2021-09-01 15:15:29• hírek • Agerpres

Cîţu: tiszteletben tartottuk az Anghel Saligny országos beruházási terv véleményezési eljárását

foto: gov.ro
foto: gov.ro

Felfüggesztették a szerdai kormányülést, a kabinet 19 órakor ül ismét össze.

A kormányhoz közel álló források szerint Florin Cîţu miniszterelnök fel szerette volna venni az ülés pótlólagos napirendi pontjai közé az Anghel Saligny mérnökről elnevezett országos befektetési tervet is.

Cîţu két nappal korábban úgy nyilatkozott, hogy az USR minden ajánlásával egyetért az Anghel Saligny beruházási tervvel kapcsolatban, és hogy a terv a minisztériumi véleményezések fázisában van, ezt követően kerül a kormány elé.

Szerdán, a déli kormányülést követően Florin Cîţu kijelentette: tiszteletben tartották az Anghel Saligny beruházási terv véleményezési eljárását. A kormányfő szerint a tervezetet abban az esetben fogadják el a szerdai kormányülésen, ha az a véleményezési eljárás minden szakaszán átment. Hozzátette, nem hiszi, hogy "van olyan miniszter, aki visszaél a hivatalával, és nem végzi a munkáját".

Kifejtette, a kormány főtitkárságán arról tájékoztatták, hogy a tervezet véleményezése az előírások tiszteletben tartásával történt, és azért nem fogadták még el, mert a pénzügyminisztérium megjegyzéseket fűzött a véleményezéshez, amelyek még feldolgozás alatt állnak. '19 órakor visszatérünk rá, és akkor elfogadásra kerül' - tette hozzá a kormányfő.

Cîţu hangsúlyozta, a kormány napirendjén lévő összes tervezet kapcsán betartották és betartják a törvényes eljárást. 'Gondolhatják, hogy senki nem fog közzétenni a Hivatalos Közlönyben egy olyan tervezetet, amely nem tartja tiszteletben az eljárást' - nyomatékosította.

A miniszterelnököt arról is megkérdezték, hogy abban az esetben is elfogadják-e a tervezetet, ha ennek az az ára, hogy az USR PLUS kilép a kormányból. 'Ez a tervezet át fog menni. Ha megvan minden véleményezés és teljesült minden eljárás, át fog menni. Én nem hiszem, hogy van olyan miniszter, aki visszaélne tisztségével és nem tenné, ami a kötelessége. Nem hiszem, hogy van ilyen Románia Kormányában. (...) A koalícióból való kilépéssel való fenyegetőzések jönnek-mennek, két nappal ezelőtt még azt mondták, hogy nem lépnek ki, reformokat fogunk véghezvinni a kormányban. Várom, hogy a kollégák vigyék véghez a reformokat' - fogalmazott.

Cîţu megerősítette, hogy az USR minden javaslatát, amelyeket Anca Dragu szenátusi elnök két héttel ezelőtt olvasott fel egy koalíciós ülésen, azonnal elfogadták és belefoglalták a projektbe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: